Bianca Buligescu

Bianca Buligescu

Cercetător științific

Bianca Buligescu este un cercetător în politicile publice cu zece ani de experiență în realizarea proiectelor de politică publică europeană. În prezent lucrează ca cercetător al Institutului de Cercetare pentru Calitatea Vieții în problematica contractelor de muncă atipice. Obiectivele de cercetare actuale ale Biancăi sunt angajarea temporară și cu fracțiune de normă a tinerilor absolvenți de facultate și efectele acestor tipuri de contracte asupra tipului de contract deținut la cinci ani de la absolvirea facultății, diferențele salariale datorate locurilor de muncă temporare, serviciilor sociale și muncii nedeclarate. Interesele de cercetare anterioare ale Biancăi s-au axat pe diferențele salariale dintre bărbați și femei și pe diferențele salariale datorate concediului de maternitate.

Expertiza sa este în politica socială, piața muncii și economia inovării și în sociologie. Domeniul de interes al Biancăi și în care a acumulat expertiză sunt evaluările de impact ale politicilor publice, proiectele care implică analiza cantitativă a datelor transnaționale și microeconomia aplicată și construirea de indicatori. Bianca a acordat consultanță cu privire la problematica menționată mai sus pentru UNICEF, Eurostat și Banca Mondială. Din 2011 până în 2014, Bianca a lucrat ca cercetător la Universitatea Națiunilor Unite – Institutul de Cercetare Economică și Socială din și în tehnologie Maastricht (UNU-MERIT), unde a fost responsabilă de analiza aplicată a econometriei privind inovația și spiritul antreprenorial și de construirea de indicatori pentru DG Întreprinderi și Industrie, din Comisia Europeană. Înainte de aceasta, Bianca a lucrat pentru Școala de Guvernanță din Universitatea din Maastricht. Bianca a publicat în Oxford Economic Papers și mai multe rapoarte de cercetare pentru Comisia Europeană.

Bianca deține o diplomă de licență în Științe Politice și Sociologie de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, România, precum și o diplomă de Master în analiza politicilor sociale de la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia. Bianca și-a trimis teza de doctorat în vederea evaluării  în Politicile europene de protecție socială la Universitatea din Maastricht, teza utilizează economia aplicată a muncii pentru a investiga impactul politicilor publice.

Domenii de interes: economie aplicată în domeniul pieței forței de muncă: ocuparea tinerilor pe piața forței de muncă, sarăcia în muncă, sub-ocupare, analiză cantitativă.

E-mail: bianca.buligescu@gmail.com; bianca.buligescu@iccv.ro

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61