Cătălin Zamfir

Cătălin Zamfir

Director

Cătălin ZAMFIR, cercetător ştiinţific principal I şi director al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române, sociolog, Membru al Academiei Române. Din 1990 este membru al unor comisii de specialişti ai Consiliului Europei, Uniunii Europene, UNDP şi UNICEF. A participat la numeroase conferinţe internaţionale şi naţionale. A reconstituit Asociaţia Română a Sociologilor în 1990, al cărui preşedinte a fost în prima perioadă; în 2009 a fost reales preşedintele Asociaţiei. A întemeiat mai multe reviste, fiind, în diferite perioade, directorul acestora: „Sociologie Românească” (revistă a Asociaţiei Române a Sociologilor) (din 1990); „Calitatea Vieţii” (ICCV, Academia Română) (din 1990); „Cercetări Sociale” (1998-2003), revista on-line „Inovaţia socială” (ICCV, Academia Română) (din 2009). A adus contribuţii ştiinţifice originale în domenii ca: teoria și metodologia sociologică, calitatea vieții, politici sociale, dezvoltarea socială proiectată, probleme sociale cum sunt sărăcia, situaţia romilor, a copiilor. Publicaţiile sale însumează: 19 cărţi de autor, 23 volume coordonate, o carte tradusă în străinătate, opt cărţi de coautor, 20 de publicaţii în străinătate, din care cele mai multe cărţi colective. Este autor al unui Dicţionar de sociologie şi al unei Enciclopedii a dezvoltării sociale, 89 de studii apărute în reviste de specialitate. Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, al universităţilor din Craiova, Constanţa, Oradea și Târgu Jiu.

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61