Filip Alexandrescu

Filip Alexandrescu

Cercetător ştiinţific II

Filip Alexandrescu este cercetător științific II Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

Teme de interes: formarea vulnerabilităților de mediu și climatice, procese de invizibilizare socială, neoliberalism urban și gentrificare, problema stabilității/instabilității rețelelor socio-materiale, etnografii ale schimbărilor sociale și de mediu, mina planetară.

Profil Google scholar:  https://scholar.google.com/citations?user=kCqv5TMAAAAJ&hl=en&authuser=2

Profil Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Filip-Alexandrescu

Filip Alexandrescu este cercetător la Institutul de Cercetare a Calității Vieții din 2008, iar din anul 2018 cercetător științific gradul II. Între 2018 și 2020 a coordonat proiectul CATHARTIC – Adaptarea la schimbările climatice din perspectiva justiției ecologice: cazul comunităților de romi din Româniafinanțat de UEFISCDI.În prezent este coordonatorul unei proiect înrudit cu Cathartic numit NOMESISNoi forme spațiale și materiale la periferiile orașelor: Etnografii ale urbanismul neoliberal în Estul Europei(2022-2024) care urmărește pregătirea unui volum internațional. Tema centrală a volumului este relaționalitatea proceselor urbane, care creează simultan concentrare a bogăției și pauperizare, zone verzi si zone „mizerabile“, pasaje și bariere socio-materiale etc. Toate acestea implică un joc continuu de repoziționare a grupurilor sociale dominante și subordonate.

Filip are experiență în scrierea de proiecte naționale și europene.  El este implicat în diverse rețele de cercetători cu care elaborează articole pentru publicare în reviste cu evaluare inter paressau în volume.

Domenii de interes: justiție ecologică, comunități segregate de romi și vulnerabilități climatice, rețele sociale și regenerare urbană

Email: filip.alexand2022@gmail.com, filip.alexand@iccv.ro

Website: http://www.ecraunit.com/nexsus/filip-alexandrescu/

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61