Monica Șerban

Monica Șerban

Cercetător științific II

Monica Şerban este cercetător ştiinţific II la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Academia Română. Predă, de asemenea, în calitate de profesor asociat, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti. Este sociolog, preocupată de studii de migraţie. În prezent, principalele sale interese de cercetare sunt: politicile de migraţie, atitudinile faţă de migraţie, efectele migraţiei. 

Domenii de interes: Migraţie internaţională; Politici de migraţie din perspectiva originii (emigrare, diaspora, revenire); atitudini faţă de emigrare/emigranţi; efecte ale migraţiei.

Email: monas@iccv.ro

Monica Şerban este cercetător ştiinţific II la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Academia Română. Predă, de asemenea, în calitate de profesor asociat, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti. Este sociolog, preocupată de studii de migraţie.

În prezent, principalele sale interese de cercetare sunt: politicile de migraţie, atitudinile faţă de migraţie, efectele migraţiei.

Printre publicaţiile sale:

  • Şerban, M. and D. Lăzărescu (2014). ‘Romania’, in A. Triandafyllidou and R. Gropas (eds.) European Migration: A sourcebook. Second Edition, Aldershot: Ashgate
  • Voicu, B. and M. Şerban (2012). Immigrant involvement in voluntary associations, Journal of Ethnic and Migration Studies, 38 (10): 1569-1587
  • Şerban, M. and B. Voicu. (2010) In or outside the migration networks – a matter a time?. Revue d’études comparatives Est-Ouest, 41: 97-124.

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61