Laura Tufă

Laura Tufă

Cercetător științific III

Laura A. Tufă este cercetător științific III în cadrul Institutului de Cercetare al Calității Vieții. Laura a absolvit cursurile de master în cercetare sociologică avansată în 2010 la Universitatea București, urmând apoi programul doctoral la aceeași instituție. În 2016 și-a terminat doctoratul cu o teză despre practicile etice din cercetarea socială. Laura a lucrat pe subiecte legate de marginalitatea socială precum inegalități sociale, calitatea vieții populațiilor cu grad ridicat de risc de sărăcie, calitatea vieții de muncă. Interesele de cercetare ale Laurei acoperă mai multe subiecte: sociologia vieții de muncă (aranjamente privind timpul de lucru, mobbing, discriminarea pe bază de vârstă la locul muncii), strategii de angajare, biografii ale precarității, traiectorii și inegalități în locuire, munca de cercetare și etica cercetării.

Proiectul ei curent studiază  biografiile pre-pensionare ale angajaților în vârstă și schimbările produse la locul de muncă în apropierea pensionării.

Ultima ei publicație e un studiu în co-autorat al eșecului suportului intergenerațional în familiile extinse și e bazat pe date panel(2013-2015)  cuprinzând interviuri cu persoane în precaritate: Intergenerational support as a reaction to socio-economic crisis: alteration of solidarity within precarious Romanian households (Preoteasa, A. M., Vlase, I., & Tufă, L. A. 2018. publicat în jurnalul ESA, European Societies).

Domenii de interes:  sociologia muncii, politici de ocupare, inegalități sociale, locuire, etica cercetării, practici ale muncii in cercetare

E-mail:  laura.tufa@gmail.com

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61