Ioan Mărginean

Ioan Mărginean

Cercetător științific I

Profesor doctor Ioan Mărginean este conducător de doctorat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti şi cercetător ştiinţific I la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Academia Română. În perioada 1990─2015 a fost director adjunct al ICCV.  Ioan Mărginean este coordonatorul programului de cercetare Calitatea vieţii şi redactor şef al revistei Calitatea vieţii. Domeniile de cercetare la care a contribuit sunt: metodologia cercetării sociologice, structura socială, politicile sociale, calitatea vieţii, indicatorii sociali, studiul democraţiei. În cariera sa, a coordonat, publicat sau contribuit în calitate de autor la aproximativ 50 de volume şi a publicat peste 100 de articole şi studii. Câteva din volumele sale de referinţă: Măsurarea socială, Paradigma calităţii vieţii(coordonator împreună cu Iuliana Precupeţu),Profiluri teritoriale ale calităţii vieţii, Dicţionar de calitatea vieţii(coordonator împreună cu Marian Vasile). Profesorul Ioan Mărginean este Doctor honoris causa al Universităţii din Oradea.
Domenii de interes: metodologia cercetării sociologice, structura socială, politicile sociale, calitatea vieţii, indicatorii sociali, studiul democraţiei.

E-mail: imargin@iccv.ro

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61