Flavius Mihalache

Flavius Mihalache

Cercetător științific III

Flavius este cercetător științific III în cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții (Academia Română). Este doctor în sociologie (2013) cu o teză, susținută la Universitatea din București, ce tratează procesul de transformare a comunităților rurale din România după 1990.

După 2007, Flavius a participat la mai multe proiecte de cercetare derulate de către ICCV pe diverse tematici: calitatea vieții, dezvoltare rurală, servicii sociale, politici de incluziune socială etc). Între cele mai importante publicații amintim: ”Modernizarea infrastructurii rurale prin măsura 322 a PNDR 2007-2013 (coautor împreună cu Adriana Neguț, Jurnalul Practicilor Pozitive Comunitare, 2015 (1), 51 -71), ”Cercetarea calității vieții comunitare” (în Iuliana Precupețu și Ioan Mărginean coordonatori. Paradigma calității vieții. 2011), ”Două perspective în explicarea satisfacţiei cu viața: top – down vs. bottom – up (Calitatea Vieții, 2008 (1-2), 71 – 83).

Domenii de interes: sociologie rurală, dezvoltare regională, calitatea vieții, politici sociale

E-mail: fmihalache@iccv.ro, flaviusmihalache@yahoo.com

Alte noutăți

Anunț servicii organizare evenimente

Anunț servicii organizare evenimente Servicii organizare evenimente în  cadrul Acordului de parteneriat la contractul de finanțare nr. 5/2020 în proiectul „Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele...

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61