Filip Alexandrescu

Filip Alexandrescu

Cercetător ştiinţific II

Filip Alexandrescu este cercetător la Institutul de Cercetare a Calității Vieții începând din 2008, și a obținutul titlul decercetător științific II în 2018. În prezent este directorul proiectului CATHARTIC – Adaptarea la schimbările climatice din perspectiva justiției ecologice: cazul comunităților de romi din România (2018-2020), finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).  

Site-ul proiectului Cathartic: https://catharticproject.wordpress.com/

Între 2014 și 2017 a primit un grant de cercetare Marie Curie (PC7), urmat de un grant post-MC de la Universitatea Ca’ Foscari din Veneția. Rezultatele cercetărilor lui Filip au fost publicate în Organization and EnvironmentJournal of Cleaner ProductionHistory of the Human Sciences, Land Use Policy, Revista Română de Sociologie și în Calitatea Vieții.

Filip are experiență în scrierea de proiecte naționale și europene. El este implicat în diverse rețele de cercetători cu care elaborează aticole pentru publicare în reviste cu evaluare inter pares.

Domenii de interes: justiție ecologică, comunități segregate de romi și vulnerabilități climatice, rețele sociale și regenerare urbană

Email: filip.alexand@gmail.com

Website: http://www.ecraunit.com/nexsus/filip-alexandrescu/

Alte noutăți

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61