Eugen Glăvan

Eugen Glăvan

Cercetător ştiinţific III

Eugen este doctor în Sociologie din anul 2012 al Facultății de Sociologie și Asistență Socială Universitatea din București, cu o teză de doctorat intitulată „Imaginea spațiului rural în societatea românească”. Are studii postdoctorale în cadrul Academiei Române cu o temă referitoare la activitățile tradiționale asociate spațiului rural românesc. Lucrează în prezent ca cercetător științific III în cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții, Academia Română, având interese de cercetare în zona rețelelor sociale, sociologiei vizuale și studiilor rurale. A fost implicat în proiecte de cercetare din având ca domenii înțelegerea publică a științei (2008-2010), stratificarea socială (2008-2011), economia socială (2013-2014) sau incluziunea socială (2016). Printre publicațiile recente se numără studii referitoare la utilizarea imaginilor în spațiul public (Glăvan, E. (2014). Murales Bolognese: Visual Representation of Italian Urban Culture. Sociologie Românească, XVIII(3), 86–96.), activități economice tradiționale cum ar fi apicultura (Glăvan, E. (2014). Socio-economic aspects of beekeeping in Romania. Journal of Community Positive Practices, XIV(4), 95–112.) și educația (Glăvan, E. (2016). Dificultăți ale învățământului profesional și tehnic. Studiu de caz: Liceul „Dan Mateescu” Călărași. Calitatea Vieții, XXVII(4), 414–430.).

Domenii de interes: rețele sociale, sociologie rurală, sociologie vizuală

Email: eugen@iccv.ro

Website: www.eugenglavan.com

Alte noutăți

Anunț servicii organizare evenimente

Anunț servicii organizare evenimente Servicii organizare evenimente în  cadrul Acordului de parteneriat la contractul de finanțare nr. 5/2020 în proiectul „Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele...

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61