Dinamica socio-economică. Info grafice și problematizări

Dinamica socio-economică. Info grafice și problematizări

2019-2021

Proiectul Dinamica socio-economică. Info grafice și problematizări contribuie la creșterea gradului de cunoaștere a dinamicii societății românești din perspectiva socio-economică. Cercetătorii ICCV au realizat serie de infografice cu indicatori relevanți din domeniile sănătății, cheltuielilor publice sociale, demografiei și populației, educației, cercetării și digitalizării, ocupării, standardului de viață, locuirii, protecției grupurilor vulnerabile și participării sociale. În funcție de disponibilitatea datelor, fiecare infografic prezintă o dublă perspectivă comparativă: i) longitudinal în timp, față de momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007; ii) ca distanță a valorii la nivel național față de media UE. Indicatorii cheie prezentați pot fi utilizați și în viitor ca măsură a parcursului României în atingerea diferitelor ținte strategice stabilite în documentele programatice. Proiectul s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2021, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului (SGG) și al Serviciului de Dezvoltare Comunitară. Publicația realizată în cadrul proiectului, Atlas social: România la 14 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, este disponibilă aici: 

https://bibliotecadesociologie.ro/en/download/cace-sorin-voicu-malina-marin-monica-aldea-iulian-eds-2022-atlas-social-romania-la-14-ani-de-la-integrarea-in-uniunea-europeana-bucuresti-institutul-de-cercetare-a-calitatii-vietii/

Echipa: Sorin Cace (coord.), coordonare tehnică: Iulian Aldea, Mălina Voicu și Monica Marin. Toate infograficele sunt realizate de cercetătorii ICCV.

Perioada:iulie – septembrie 2021

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61