Simpozion internațional Religie, Etică și Inteligență Artificială

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță organizarea Simpozionului Internațional Religie, Etică și Inteligență Artificială. Profesorul Marian Simion, ne propune un subiect preocupant pentru mediile academice contemporane analizand impactul puterii inteligenței artificiale în varianta ”Generative Learning”, asupra aspectelor etice si religioase ale comportamentului uman.

DESCRIERE:

Inteligenta artificiala, o sintagma intrata de curand in uzul vocabularului cotidian,  incepe sa ne preocupe din ce in ce mai mult. Prin inteligența artificială, specia umană și-a creat propriul rival mimetic. Trecerea de la “Machine Learning”, la “Deep Learning,” iar acum la “Generative Learning” nu doar ne sufocă prin rapiditate și prin dilemele morale pe care le ridică, cât mai ales ne ingrijorează, prin forta informatiilor pe care le detine, că odată scăpată de sub control, poate avea un impact devastator asupra civilizației sau chiar a speciei umane.

Inteligența artificială șubrezește religia atât în sens Durkheimian, prin divizarea societății și accelerarea singurătății umane, cât și în sens Augustinian, prin subminarea înțelepciunii omului ca derivativ al conștiinței de încredere.

Dr Marian Gh. Simion

Marian Gh. Simion, PhD

Field Education Supervisor | Harvard Divinity School, Cambridge, MA

President & CEO | Institute for Peace Studies in Eastern Christianity

Senior Fellow | George Mason University, Washington, DC

*******************

Bursier Fulbright, Raymond Horhos

The name of the research project is “Breaking Bread Together: Islam and Shared National Identity in Romania” and it is affiliated with Villanova University in Villanova, PA.

Participarea este gratuită, dar condiționată de preînscriere până la data de 03.12.2023 orele 12AM ora României, în limita locurilor disponibile. Persoanele care doresc să participe sunt rugate să se înscrie folosind urmatorul link: formular de înscriere –>