Strategii de ocupare in contextual noilor vulnerabilități ale digitalizării” (DIGITWORK)

Strategii de ocupare in contextual noilor vulnerabilități ale digitalizării” (DIGITWORK)

Octombrie 2019 – Ianuarie 2021

Grant de cercetare „Strategii de ocupare in contextual noilor vulnerabilități ale digitalizării” (DIGITWORK), grant nr. GAR-UM- 2019- XI – 5.4 – 1

Obiectivul principal al proiectului de cercetare este de a dezvolta cunoașterea științifică din domeniul sociologiei și antropologiei muncii privind intersecția dintre noile schimbări ale condițiilor de muncă ale lucrătorilor de platformă digitală din domeniul livrării, statul legislativ la lucrătorului și politicile naționale și europene de ocupare ale digitalizării muncii. În acest demers, cercetarea își propune să identifice noile forme de vulnerabilitate socio-economică, la nivel micro-social, cu care se confruntă lucrătorii care prestează munci prin platformele digitale de livrare. Realizarea obiectivului general va contribui la îmbogățirea analizelor teoretice interdisciplinare și empirice din sociologie privind vulnerabilitățile economice asociate procesului de digitalizare a muncii pe platformă.

Descrierea completă a proiectului disponibilă aici: http://www.revistacalitateavietii.ro/2020/CV-4-2020-pre/05.pdf

Coordonator ICCV: Dr Delia Bădoi, CSIII

Echipa de cercetare ICCV: Dr Delia Bădoi, CS III, director de proiect; Dr Ana Maria Preoteasa, CS I; Dr Filip Alexandrescu, CSII.

Perioada: Octombrie 2019 – Ianuarie 2021

Finanțator: Programul GAR-UM-2019 al Academiei Române în perioada 2019 – 2022

Cuvinte cheie: platformă digitală, muncă precară, riscuri de mediu, vulnerabilitate economică, algoritm digital

Alte noutăți

Susținerea publică a tezei de doctorat intitulate ”Lumea unipolară vs lumea multipolară – Teatre de acțiune, strategii, metode de implementare și centre de rezistență”, autor drd. Herzog B. Bogdan Radu.

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat: ”LUMEA UNIPOLARĂ VS LUMEA MULTIPOLARĂ – TEATRE DE ACȚIUNE, STRATEGII, METODE DE IMPLEMENTARE ȘI CENTRE DE REZISTENȚĂ” Student-doctorand  HERZOG B.BOGDAN RADU...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61