Mihnea Preotesi

Mihnea Preotesi

Cercetător științific II

Mihnea Preotesi este doctor în sociologie şi cercetător ştiinţific gradul II în cadrul ICCV.

A participat în numeroase echipe de cercetare şi a coordonat proiecte de cercetare în România şi Republica Moldova pe teme precum dezvoltare comunitară, grupuri vulnerabile, sărăcie, diagnoze ale problemelor sociale, evaluări de proiecte, programe şi poitici sociale. A participat, în calitate de expert, la proiecte ale unor instituţii publice naţionale, ministere, autorităţi publice locale şi regionale, precum şi instituţii internaţionale, precum EUROFOUND, Comisia Europeană, Banca Mondială. A participat la toate fazele proiectului Academiei Române de elaborare a Strategiei de dezvoltare socioeconomică a României pentru următorii 20 de ani.

Este autor şi coautor a numeroase articole şi cărţi pe teme precum economia socială, sărăcia în România,dezvoltarea comunitară, politici educaţionale, politici sociale, inegalitate socială, echitate socială.

A participat la numeroase emisiuni live şi interviuri la posturi radio şi TV pe teme importante şi de actualitate pentru societatea românească, aspecte ale calităţii vieţii, politici salariale, sărăcie şi grupuri vulnerabile, politici demografice.

Domenii de interes: sărăcie, dezvoltare socială, politici sociale.

E-mail: mihneapre1@yahoo.com

 

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61