Mariana Stanciu

Mariana Stanciu

Cercetător științific I

Mariana Stanciu este de mai mulți ani, coordonator al temei Standard de viață în Institutul de Cercetare a Calității Vieții, INCE, Academia Română. În domeniul mai larg al calității vieții, Mariana studiază cu predilecție situația standardului de viață al populației din România, în context European și global. În acest cadru, ea abordează teme centrate pe studierea raporturilor dintre veniturile și consumul de bunuri și servicii al populației din  România în context european și global, fenomenul sărăciei și problematica accesului populației la bunurile și serviciile de bază. A scris numeroase cărți, studii și articole pe temele amintite, dar și pe unele tematici colaterale, precum consumul de energie al populației, dezvoltarea urbană, finanțarea și eficacitatea sistemelor de protecție socială, excesul de prosperitate și indicele vieții planetare ș.a.

În prezent desfășoară o cercetare pe tema valorificării fondurilor europene în sfera creșterii nivelului de bunăstare a populației din România, după un deceniu de la intrarea în UE.

Domenii de interes: standard de viață, modele de consum, fenomenul sărăciei, servicii sociale (asistență, asigurări sociale, servicii medicale), protecție socială, dezvoltare urbană

E-mail: mariana3stanciu@gmail.com

Alte noutăți

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61