Ioan Mărginean

Ioan Mărginean

Cercetător științific I

Profesor doctor Ioan Mărginean este conducător de doctorat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti şi cercetător ştiinţific I la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, Academia Română. În perioada 1990─2015 a fost director adjunct al ICCV.  Ioan Mărginean este coordonatorul programului de cercetare Calitatea vieţii şi redactor şef al revistei Calitatea vieţii. Domeniile de cercetare la care a contribuit sunt: metodologia cercetării sociologice, structura socială, politicile sociale, calitatea vieţii, indicatorii sociali, studiul democraţiei. În cariera sa, a coordonat, publicat sau contribuit în calitate de autor la aproximativ 50 de volume şi a publicat peste 100 de articole şi studii. Câteva din volumele sale de referinţă: Măsurarea socială, Paradigma calităţii vieţii(coordonator împreună cu Iuliana Precupeţu),Profiluri teritoriale ale calităţii vieţii, Dicţionar de calitatea vieţii(coordonator împreună cu Marian Vasile). Profesorul Ioan Mărginean este Doctor honoris causa al Universităţii din Oradea.
Domenii de interes: metodologia cercetării sociologice, structura socială, politicile sociale, calitatea vieţii, indicatorii sociali, studiul democraţiei.

E-mail: imargin@iccv.ro

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61