Flavius Mihalache

Flavius Mihalache

Cercetător științific III

Flavius este cercetător științific III în cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții (Academia Română). Este doctor în sociologie (2013) cu o teză, susținută la Universitatea din București, ce tratează procesul de transformare a comunităților rurale din România după 1990.

După 2007, Flavius a participat la mai multe proiecte de cercetare derulate de către ICCV pe diverse tematici: calitatea vieții, dezvoltare rurală, servicii sociale, politici de incluziune socială etc). Între cele mai importante publicații amintim: ”Modernizarea infrastructurii rurale prin măsura 322 a PNDR 2007-2013 (coautor împreună cu Adriana Neguț, Jurnalul Practicilor Pozitive Comunitare, 2015 (1), 51 -71), ”Cercetarea calității vieții comunitare” (în Iuliana Precupețu și Ioan Mărginean coordonatori. Paradigma calității vieții. 2011), ”Două perspective în explicarea satisfacţiei cu viața: top – down vs. bottom – up (Calitatea Vieții, 2008 (1-2), 71 – 83).

Domenii de interes: sociologie rurală, dezvoltare regională, calitatea vieții, politici sociale

E-mail: fmihalache@iccv.ro, flaviusmihalache@yahoo.com

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61