Cosmina Pop

Cosmina Pop

Cercetător științific III

Cosmina este sociolog și cercetător științific III din anul 2014, fiind membru al colectivului Diagnoza Calității Vieții. A primit diploma de doctor în sociologie la Școala Doctorală a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București în anul 2010 pentru teza “Calitatea vieții subiective” sub coordonarea domnului profesor Ioan Mărginean. Cursurile de licență (2004) și de master (2006) au fost absolvite la aceași facultate.

Domeniul de cercetare este centrat în jurul calității vieții, fiind interesată de bunăstare subiectivă, indicatori sociali, inegalități sociale, sănătate, calitatea vieții copiilor, calitatea vieții vârstânicilor A participat la câteva conferințe internaționale și școli de vară. Cosmina a participat în mai multe proiecte de cercetare naționale și internaționale. În prezent, este membru supleant în cadrul proiectului CA COST Action CA15122 „Reducing Old-Age Social Exclusion: Collaborations in Research and Policy (ROSEnet)”. Este membru al asociațiilor profesionale Asociația Română de Sociologie (ARS) and European Sociological Association (ESA).

Ultima publicație este a fost scrisă împreună cu Iuliana Precupețu Starea de sănătate a populației în România. Pentru o abordare socială în domeniul sănătățiiși a fost publicată în volumul Calitatea vieţii: un proiect pentru România, coordonat de Elena Zamfir și Iuliana Precupețu, Editura Academiei Române, 2018.

Domenii de interes: calitatea vieții, bunăstare subiectivă, indicatori sociali, starea de sănătate, calitatea vieții copiilor

E-mail: cosmina@iccv.ro

 

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61