Valori ale migranților români 2019


Pentru a cunoaște părerile locuitorilor din Europa, Grupul pentru studiul valorilor europene (European Values Study) și Grupul pentru studiul valorilor mondiale (World Values Survey) desfășoară în prezent o serie de sondaje de opinie în toate țările europene, inclusiv în România.

Echipa românească pentru studiul valorilor sociale și-a propus să studieze și câteva dintre valorile românilor plecați în străinătate, utilizând o versiune prescurtată a chestionarului folosit pentru românii aflați în țară. Vom putea astfel să comparăm migranții români cu românii din țară, cu alți europeni, cu locuitori din alte țări cărora le-au fost adresate aceleași întrebări în cadrul valului 2017-2019 al European Values Study și al World Values Survey. 

Ne interesează aspecte legate de modul în care gândiți despre viața de familie, relațiile dintre femei și bărbați, religie, faptul de a fi român, muncă, relații dintre oameni etc.

Dacă doriți să fiți informați prin e-mail despre rezultatele sondajului de față, puteți să precizați acest lucru la finalul chestionarului specificând adresa de e-mail unde doriți să vă informăm în acest sens. Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi divulgată nimănui fiind folosită doar în scopul enunțat anterior. 

Dacă aveți întrebări suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresele de e-mail valori@iccv.ro sau migranti2019@romanianvalues.ro.

Chestionarul de față are 2 părți: prima parte include întrebările la care vă rugăm să răspundeți în primul rând. Completarea ei durează aproximativ 10 minute. A doua include câteva pachete de întrebări suplimentare. Dacă mai dispuneți de încă 10-15 minute, ne-ar fi util să aflăm părerea dvs. și despre aceste teme.

La sfârșitul chestionarului am alocat un spațiu în care ne puteți lăsa, dacă doriți, comentariile dvs.