Ștefan Lipan

Ștefan Lipan

Cercetător ştiinţific III

Ștefan este cercetător științific III în cadrul Institutului de Cercetare a Calitătii Vieții.  A obținut titlul de doctor în sociologie de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Tot aici a urmat un master în antropologie, petrecând un an la Universitatea din Liège, Belgia. Cercetarea sa de master s-a concentrat pe romii migranți și pe dialectica  dintre frontierele etnice și religioase.

Lucrarea sa de doctorat aduce în prim plan moralitatea îngrijirii, așa cum este ea construită în jurul copiilor aflați în instituții de stat precum apartamentele de tip familial. Acest demers de cercetare s-a concretizat prin publicații ce adresează perspectiva personalului care lucrează în apartamente de tip familial, construcția morală a clasei de mijloc din București și provocările ridicate de cercetarea cu copiii în România.

Interesele sale de cercetare actuale includ formarea clasei de mijloc în țările post-socialiste și memoria instituționalizării copiilor în România.

Domenii de interes: politici sociale, instituționalizare, copilărie, etica îngrijirii, muncă, etnicitate, migrație, construcția identității, clasa de mijloc, post-socialism.

E-mail: lipan_stefan@yahoo.com

Alte noutăți

Atelierul de etică în cercetare

ATELIERUL DE ETICĂ ÎN CERCETARE Program: Dezbateri Științifice Interne, ICCV Organizare: Laura Tufă & Alexandra Gheondea-Eladi   Descriere: Atelierul de etică în cercetare își propune să abordeze în regim participativ o serie de probleme etice din procesul cercetării....

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: iccv@iccv.ro / secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61