Mona Simu

Mona Simu

Cercetător ştiinţific

Mona Simu activează în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii începând din anul 1997, ca redactor la revista institutului – Revista Calitatea Vieţii, iar din anul 2017 este cercetător la acelaşi institut. De asemenea, ea este student doctorand la Şcoala de Studii Superioare a Academiei Române, sub îndrumarea domnului profesor dr. Cătălin Zamfir, cu viitoarea teză având ca subiect problemele sociale aşa cum sunt ele reflectate în presa scrisă românească.

Se ocupă în continuare de revista institutului – Revista Calitatea Vieții, colaborând şi cu redacţia revistei Sociologie Românească.

A participat recent la numeroase conferinţe științifice (Oradea, Braşov, Bucureşti, Viena), unde şi-a prezentat în primul rând munca din cadrul studiului pentru obținerea titlului de doctor, dar și pe alte teme, şi a publicat articole în volumele sau numerele de revistă rezultate în urma acestor conferințe.

Direcţiile sale de interes ca cercetător sunt îndreptate către studiul problemelor sociale, către instituția media şi cum se raportează aceasta la diferite probleme sociale şi fenomene din societate, ca spre exemplu, migraţia; legătura dintre migraţie şi unele probleme sociale; rolul şi locul media în societate; locul și rolul culturii, problematica de gen în media și în cultura de masă etc. A scris de asemenea texte de cercetare pentru Rapoartele interne pe care ICCV le realizează anual, axate pe diferite probleme de interes actual din societatea românească, participând de asemenea la proiecte desfășurate în cadrul institutului.

Domenii de interes: media; probleme sociale; migraţie; cultura (muzică şi gen)

Email: monasimu@yahoo.com; monasimu2@gmail.com

Alte noutăți

România rurală în noul capitalism: 1990-2020

România rurală în noul capitalism: 1990-2020 Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române anunţă lansarea volumului colectiv de studii România rurală în noul capitalism: 1990-2020. Calitatea vieţii oamenilor din mediul rural din România...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61