Mihnea Preotesi

Mihnea Preotesi

Cercetător științific II

Mihnea Preotesi este doctor în sociologie şi cercetător ştiinţific gradul II în cadrul ICCV.

A participat în numeroase echipe de cercetare şi a coordonat proiecte de cercetare în România şi Republica Moldova pe teme precum dezvoltare comunitară, grupuri vulnerabile, sărăcie, diagnoze ale problemelor sociale, evaluări de proiecte, programe şi poitici sociale. A participat, în calitate de expert, la proiecte ale unor instituţii publice naţionale, ministere, autorităţi publice locale şi regionale, precum şi instituţii internaţionale, precum EUROFOUND, Comisia Europeană, Banca Mondială. A participat la toate fazele proiectului Academiei Române de elaborare a Strategiei de dezvoltare socioeconomică a României pentru următorii 20 de ani.

Este autor şi coautor a numeroase articole şi cărţi pe teme precum economia socială, sărăcia în România,dezvoltarea comunitară, politici educaţionale, politici sociale, inegalitate socială, echitate socială.

A participat la numeroase emisiuni live şi interviuri la posturi radio şi TV pe teme importante şi de actualitate pentru societatea românească, aspecte ale calităţii vieţii, politici salariale, sărăcie şi grupuri vulnerabile, politici demografice.

Domenii de interes: sărăcie, dezvoltare socială, politici sociale.

E-mail: mihneapre1@yahoo.com

 

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61