Dana Naghi

Dana Naghi

Cercetător științific

Dana Naghi este cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii şi secretare executiv al Asociaţiei Române de Sociologie.  În prezent, este doctorand la Școala de Studii Avansate a Academiei Române. Preocupările de cercetare ale Danei vizează trei domenii relaţionate: în primul rând, sociologia educaţiei şi muncii; în al doilea rând, efectul supra-calificării în rândul absolvenţilor de studii universitare în tranziţia lor către piaţa forţei de muncă; în al treilea rând, relaţia dintre satisfacţia cu locul de muncă şi nepotrivirea specializărilor. Cercetarea ei pentru teza de doctorat se numeşte „Motive pentru alegerea studiilor universitare şi integrarea în muncă a tinerilor absolvenţi”. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în reviste de ştiinţe sociale şi prezentate în conferinţe internaţionale.

Domenii de interes: sociologia educaţiei, sociologia muncii, overeducation, skills mismatches, studii asupra tranziţiei tinerilor la piaţa forţei de muncă, calitatea vieţii

E-mail: dana.eremia@iccv.ro

Website: https://www.researchgate.net/profile/Dana_Ioana_Eremia

Alte noutăți

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61