Dana Naghi

Dana Naghi

Cercetător științific

Nivel de instruire/disciplină: doctorand, SCOSAAR, Academia Română (Sociologie)

Poziția actuală: Cercetător Științific grad III

Loc de muncă: Institutul de Cercetare pentru Calitatea Vieții, Academia Română

Descrierea cercetării:

Dana Naghi este o cercetător științific cu o expertiză interdisciplinară, a cărei activitate se află la intersecția dintre, studiile privind calitatea vieții, sociologie și politicile sociale.

Prin cercetările sale, ea explorează în principal impactul politicilor legate de piața muncii, cum ar fi noile modele de lucru: munca la distanță, munca de acasă și munca digitală, rolurile de gen și echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Cercetarea Danei Naghi evidențiază și rolul în schimbare pe care contextul cultural îl are asupra acestor relații.

Perspectiva teoretică majoră a lucrării sale de doctorat este telemunca și transformarea digitală sub impactul schimbării orientărilor valorice și al teoriilor echilibrului dintre viața profesională și viața privată. În prezent, este un membru activ al echipei de proiect „Working from Home 2.0”. Cercetarea combină date de sondaj cu imagini ale spațiului de lucru de acasă. Autorii au început să investigheze problema înainte de pandemie, cu studii dedicate asupra fenomenului a ceea ce implică munca de la distanță pentru echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Au fost efectuate două valuri ale unui sondaj online, în 2018 și în aprilie 2020 – în timpul carantinei COVID-19.

Pentru informații detaliate despre expertiza ei, inclusiv publicații și implicarea în proiecte de cercetare, puteți afla accesând profilul ei Google Scholar și ID-ul ORCID: 0000-0002-5208-6809.

Domenii de expertiza:

  • Telemuncă și schimbare socială
  • Satisfacția muncii și echilibrul dintre viața profesională și viața privată
  • Dinamica familiei și bunăstare socială
  • Roluri și inegalități de gen
  • Educație și integrare pe piața muncii
  • Politici sociale

Domenii de interes: sociologia educaţiei, sociologia muncii, overeducation, skills mismatches, studii asupra tranziţiei tinerilor la piaţa forţei de muncă, calitatea vieţii

E-mail: dananaghi@gmail.com; dana.naghi@iccv.ro

Website: https://www.researchgate.net/profile/Dana_Ioana_Eremia

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61