Adina Mihăilescu

Adina Mihăilescu

Cercetător științific II

Absolventă a Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, a finalizat teza de doctorat cu subiectul „Costurile sociale în evoluţia României spre economia de piaţă” în anul 2000.

Din 2009 este cercetător ştiinţific II în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii.

Principalele domenii de preocupare sunt: standardul de viață, minimul de trai decent şi de subzistenţă, costurile sociale, veniturile şi consumul populaţiei, costul vieţii, condiţii de viaţă ale familiilor cu copii, condiţii de viaţă ale vârstei a treia, consumul ecologic al populaţiei din România, coşul de consum ecologic, mobbing, inegalități sociale, sărăcie, politici sociale.

Domenii de interes: costuri sociale, venituri şi consum, coşul de consum, nivel de trai decent şi de subzistenţă, inegalităţi sociale, sărăcie, politici sociale.

E-mail: adina.mihailescu@yahoo.com

Alte noutăți

Anunț susținerea în ședință publică a tezei de doctorat EVALUAREA MULTIDIMENSIONALĂ A POLITICILOR PENITENCIARE DE REINTEGRARE SOCIALĂ A DEŢINUŢILOR, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN)

Institutul de Cercetare a Calității Vieții anunță susținerea în ședință publică a tezei de doctorat Evaluarea multidimensională a politicilor penitenciare de reintegrare socială a deţinuţilor, Student-doctorand CRISTINA SIMIONESCU (DUMITRAN) Componența comisiei:...

Religion and the crises of modernity

Crizele multiple din ultimii ani au influentat profund viata sociala. Fie ca vorbim despre criza Pandemica sau criza economica, criza migrantilor in Europa ori criza militara, toate aceste crize au influentat structural calitatea vietii si relatiile interumane. Cat de...

Broșura de prezentare a ICCV, incluzând direcțiile de cercetare, programele instituționale, publicațiile relevante și domeniile de expertiză ale Institutului, poate fi descărcată aici:
Institutul de Cercetare a Calității Vieții - 30 de ani de cercetare în beneficiul comunității

București

Calea 13 Septembrie nr. 13, cod postal 050711

Telefon: 021.318.24.61

Fax: 021.318.24.62

E-mail: secretariat.iccv@gmail.com

Urmareste-ne pe

 

Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii

Calea 13 Septembrie nr. 13 Bucuresti

Telefon: 021.318.24.61